Bostad på Mallorca: En guide för dig som vill bo utomlands

26 juni 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Mallorca, den största ön i Balearerna, är en av Spaniens mest älskade turistdestinationer. Med vackra stränder och kristallklart vatten lockar ön miljontals besökare varje år. För äventyrsresenärer som söker en utmaning och vill uppleva mer av den lokala kulturen och naturen, kan en bostad på Mallorca vara det perfekta valet. I den här artikeln kommer du att få en guide till bostadsmöjligheter på Mallorca, och hur du kan göra ditt äventyr på ön ännu bättre.

Bostad på Mallorca  vilken typ av resenär är du?

Innan du bestämmer dig för en bostad på Mallorca, är det viktigt att veta vilken typ av resenär du är. Om du söker efter lyx och bekvämlighet kan du välja ett hotell eller en resort. Men om du är en äventyrsresenär som vill ha en mer autentisk upplevelse, kanske du vill välja en bostad på Mallorca. Det kan vara allt från lägenheter och hus i stadskärnor till lantliga stugor ute på landet. Det finns även möjlighet att hyra en båt och bo på havet runt ön.

bostad på Mallorca

Val av område

Mallorca är en ö full av kontraster. Det finns många olika områden att välja mellan när man söker efter en bostad på Mallorca. Om du vill ha en mer avslappnad och avskild upplevelse kan du välja att bo i en fiskeby på östkusten, som Cala Ratjada eller Porto Petro. Här kan du hitta mysiga små lägenheter med fantastisk utsikt över havet. Om du däremot vill ha en mer urbant och kulturell upplevelse kan du välja att bo i Palma, ön huvudstad. Palma är en av de mest livliga och kosmopolitiska städerna i Spanien, där det finns otaliga restauranger, barer och butiker. Här kan du välja mellan att bo i en traditionell byggnad i Gamla stan eller en modern lägenhet i Paseo Maritimo-området.

Naturupplevelser

Mallorca är ett paradis för naturälskare. Ön har fantastiska stränder och vackra bergsområden, så det finns ingen brist på saker att göra och se. Om du vill utforska den spektakulära Serra de Tramuntana bergskedjan kan du hyra en lantlig bostad på Mallorca ute på landsbygden. Här kan du njuta av den friska bergsluften och vistas i närheten av vandringsleder som slingrar sig genom den fantastiska naturen. För den vattenvana äventyrsresenären som vill dyka eller snorkla i det kristallklara vattnet, kan det vara bäst att bo i en bostad på Mallorca i ett område som Alcudia, där det finns flera dykcenter. Här kan du boka en guidad snorklingtur där du kan utforska de undervattensgrottor och koralrev som finns runt ön.

Fler nyheter